dilluns, 20 d’abril del 2009

QUÈ ÉS L'AGRICULTURA ECOLÒGICA?


L'agricultura ecològica és un sistema de producció agrària i ramadera que proporciona aliments de la màxima qualitat a través de les tècniques més respectuoses amb el medi ambient.Aquest mètode de producció prescindeix de la utilització de substàncies químiques, com a pesticides, fertilitzants de síntesi i additius, amb l'objectiu obtenir aliments naturals, saludables i amb totes les seves propietats nutritives i alhora minimitzar els efectes negatius sobre el medi ambient.La producció ecològica està regulada per una estricta normativa de la Unió Europea, que recull exigències en matèria de producció vegetal, animal, així com d'inspecció, certificació i etiquetatge. El resultat és que els aliments ecològics estan sotmesos a uns controls addicionals, realitzats per entitats de certificació autoritzades i independents, que garanteixen la seva autenticitat.Per identificar un aliment ecològic cal recordar que la sola menció dels termes "ecològic", "eco", "biològic", "Bio" i "orgànic" està reservat en exclusiva als aliments procedents de l'agricultura ecològica. En l'etiquetatge d'aquests productes, ha d'aparèixer el nom o codi de l'entitat
que certifica l'autenticitat del producte, que pot estar acompanyat de diversos logotips, entre ells l'europeu.